středa 16. prosince 2009

Lyzovani s GPSkou..

Vzhledem k mnozicim se dotazum, prikladam par moznosti a kratky popis, co nabizi lyzovani s GPSkou od Garmina, jake jsou mozne vystupy a take, co s tim vsim treba delat dale. Odpoved je snadna. Co vas napadne.

Od te doby, co mam odolneho Garmina GPSmap60CSx, vozim ji s sebou kazdy den na lyzich. DOcela me zajima, jak rychle clovek vlastne kde jede, jakou ma vysku, maximalni rychlost ten den.. a tak dale a tak dale.. moznosti je strasne moc. Tak tedy:

- log s GPSky, nahrany primo do MapSource, coz je programek ktery resi veskerou komunikaci mezi GPSkou a pocitacem, vypada jako smes bodu. Je to ale 3D krivka, ktera v kazdem jednotlivem bode pocita vsechno mozne, i nemozne. Presnou polohu, rychlost...

- existuje spoustu programku, kteri umeji s touto krivkou dale pracovat, ja jsem pro jednoduchost vybral Google Earth. Asi je nejhezci. Po prevodu do Googli zemekoule je cela trasa pekne polozena na teren, a protoze je to "path", da se i proletet presne tak, jak jsme ji v ten den projeli.

Prikladam par obrazku, plus kml soubor do google earth, at si to muzete zkusit. Staci v GE najit polozku "Lyzovani 15.12." a spustit jeji prohlizeni, doporucuji tak 2x zrychlit.







KML SOUBOR PRO GOOGLE EARTH

Žádné komentáře: