čtvrtek 8. dubna 2010

Rozhodčím na plný úvazek..

Aneb jak jsem se jednou o sebe skutečně bál.


Hanspaulská liga, futsal FIFA, nižší soutěže "velkého" fotbalu. Díky vlastnictví těchto licencí bych se pomalu dokázal uživit jako profesionální rozhodčí. Jenom pomalu, samozřejmě. Žádný vejvar to není. Kór, když se vám nakonec přihodí něco takového..

Utkání začalo zcela standardně, nicméně, dalo se přirovnat k taktice kočky, číhající na myš. Proti sobě nastoupily mužstva zcela váhově ale i povahově nevyvážená. Na jedné straně studenti, řekněme kolem dvaadvaceti, s perfektní fotbalovou technikou, evidentně zástupci nějakého "velkého" klubu. Mno a na straně druhé třicetiletí a hlavně víceletí pořízci, 150 kilogramů váhy, výrazná převaha holých hlav...inu, už od pohledu dost odstrašující případ.

Mladí kluci "si to docela dávali" a během několika minut vedli 2:0. Celý první poločas se odehrál jen v jejich režii a jen díky hře na krásu nevedli mnohem vyšším rozdílem.

Zlomová se ukázala 33. minuta druhé půle. Unikající hráč byl skluzem zezadu sestřelen ve vyložené gólové příležitosti. Následovala červená karta. Od té doby nelze již mluvit o zápasu. Asi nemá smysl, abych celý průběh popisoval, to se asi ani nedá a nechci na to moc myslet. O každém zápase se na konci do zápisu o utkání napíše komentář, dále se vypíší důvody kartových napomenutí a vyloučení. Ten je, myslím, všeříkající:

Komentář k zápasu:

Utkání ukončeno v 45.minutě pro trvalý nezájem mužstva XXXX hrát tak, aby to neskončilo minimálně deseti zlomenými končetinami. Důvody udělených karet (3 červené a 8 žlutých) na speciálním přiloženém listě. Doporučuji návštěvu psychologa.

Speciální list obsahuje celkem 11 položek, ke každému karetnímu trestu čas, číslo hráče, jméno a také důvod napomenutí. Vybírám tedy tři zlomové:

Komentáře ke karetním trestům:

Červená karta č.1: Úmyslné kopnutí protihráče do rozkroku zezadu v přerušené hře, zcela mimo jakékoliv dění na hřišti. Zraněný hráč odvezen poté s krvácivým zraněním jednotkou rychlé záchranné služby

Červená karta č.2: V přerušené hře naražení protihráče rukama do zátylku proti oplocení hřiště. Rozhodčí poskytl první pomoc, hráč odvezen toutéž jednotkou záchranné služby

Červená karta č.3: Hrubé nesportovní chování. Vyhrožování rozhodčímu smrtí. Po vyloučení hráč na lavičce vytáhl nůž a začal hrozit rozhodčímu. Utkání poté bylo ukončeno.


Dále dodávám, že na svaz již dorazilo odhlášení onoho mladého teamu z celé další soutěže Hanspaulské ligy. Vzhledem k okolnostem jsme startovné i zápisné bez okolků vrátili. Dále bylo oznámeno, že veškeré zákroky, včetně vulgárního napadení rozodčího budou postoupeny civilnímu soudu a dále vyšetřovány.

Proboha, jen už ne podobné zápasy..

Žádné komentáře: